Vsebina

Zvok in slika združujeta družbeno komunikacijo in ustvarjata prijetno bivalno okolje

 

Skozi zgodovino sta zvok in slika med najpomembnejšimi človekovimi spremljevalci pri ustvarjanju, druženju in sproščanju.

Hiša, stanovanje ali poslovni prostor so brez dobre avdio in video opreme prazni, pusti in žal silijo ljudi v individualno samoto in posledično v gledanje majhnih zaslonov v obliki naših telefonov. Časi minimalizma in tovrstnega opremljanja prostorov počasi postajajo zgodovina in ponovno se vrača druženje v prijetnem družinskem okolju.

 

Ljudje smo družabna bitja in z novimi tehnologijami zdaj vse tehnične novosti lahko uživamo v krogu prijateljev ali družine.

Zvok in slika v sodobonem ambientu

Dobro ozvočenje, prilagojeno prostoru

“Pred 15 do 20 leti smo prostor prilagodili ozvočenju,…

…danes ozvočenje prilagodimo prostoru…”

Zvok in slika v sodobonem ambientu

Pozabljeno druženje se vrača

Pametne avdio video naprave, ki jih lahko upravljamo preko telefona, omogočajo, da zvok prihaja iz kakovostne opreme in ne iz slušalk ali kot šumenje neposredno iz telefona.

Avdio predstava postane družabna in približek tega, kar so doživljali naši ‘daljni’ predniki, ki so pred revolucijo pametnih telefonov začuda skupinsko uživali v glasbi in druženju, mogoče celo zapeli ali zaplesali.

Podobno je z video vsebinami. Zakaj bi sliko družinskega potovanja pokazali na zaslonu telefona, če je v sekundi preslikana na zaslon sodobnega pametnega televizorja ali projekcijskega sistema.

Odpade tiščanje glav ob majhnem nepreglednem zaslonu in ugibanje, kaj sploh “fotka” predstavlja.

Na voljo so različni sistemi

Ljubitelji minimalizma prisegajo na vgradne in diskretne rešitve, tisti z večjimi zahtevami na kakovost klasično-sodobnih možnosti, avdiofili na klasiko.

Vgradni sistemi se običajno načrtujejo v fazi gradnje ali prenove, vse druge možnosti so odprte kadarkoli.

Zvočnike lahko kombiniramo v različnih trendovskih barvah. Za namestitev uporabimo stenske in stropne nosilce ali pa jih postavimo na ali poleg TV-omarice. Pri izbiri moramo poleg estetike paziti, da bo zvok ustrezno zapolnil prostor. Enako velja za dovolj zmogljivo pametno centralo sistema.

Izvajalcu omenite, da vas zanima več-sobni sistem z nadzorom preko telefona ali tablice. Le ti danes niso več nedosegljivi. Več si lahko preberete na povezai MULTI-ROOM za DOM in POSLOVNI PROSTOR

Za najboljši rezultat je obvezen posvet s strokovnjakom.

Zvok in slika v sodobonem ambientu
Zvok in slika v sodobonem ambientu

Kaj pa slika?

Televizor kupimo na podlagi velikosti prostora in oddaljenosti od gledišča in ne na podlagi največje akcije v trgovini s pohištvom. Kar nekaj tehničnih dejavnikov je, ki jih je v poplavi različnih možnosti pri nakupu dobro upoštevati.

Zavedajmo se, da televizor kupujemo v povprečju za dobo od pet do sedem let in akcija z 200 evrov nižjo ceno bo bolj “tepla” naše oči, kot tistih nekaj evrov na leto, če si bomo omislili televizor primeren našemu ambientu.

Namestitev prepustite strokovnjaku

V preteklosti smo kupili HiFi in televizor, ju prinesli domov in priklopili sami.

V sodobnem času to naredijo zgolj zagrizeni ljubitelji elektronike, saj so celoviti hišni sistemi veliko zapletenejši. Zahtevajo poznavanje avdio, video in IT-sistemov hkrati.

Obrnite se na specializirano trgovino, kjer vam bodo na podlagi ogleda vašega prostora, hiše, stanovanja ali poslovnega ambienta svetovali in ponudili storitev na ključ, vključno s priučitvijo upravljanja sistema.
Zvok in slika v sodobonem ambientu
več sobni zvok

Demonstracije in posvet pred nakupom

Vabljeni v naš “SHOW-HOUSE”, kjer vam prikažemo večsobno delovanje v več različnih prostorih. Dva kino sistema, dva HiFi sistema, ambientalno ozvočenje, prikaz v treh nadstropjih, sinhrono delovanje, posamično delovanje, prikaz nadzora, itd.

S seboj lahko prinesete tlorise vašega doma in že na licu mesta lahko naredimo hiter izračun glede na vaše finančne in funkcionalne zahteve.

Individualni termini demonstracij:

email: podpora@av-planet.si

telefon: 051 436 500