YAMAHA RX-A2080 / ELIPSON 7.2.2 Dolby Atmos

4.949,00 

Dolby Atmos 7.2.2 set

Hišni kino sestavljen iz Yamaha RX-A 2080, 220W AV receiverjem iz prestižne serije Aventage in iz premijskega razreda zvočnikov Elipson. Bolje v tem cenovnem razredu enostavno ne gre!

Pred nakupom preverite dobavni rok in najugodnejšo ceno v hiši (povpraševanje)

ali na obroke
+ 100€ polog
Nakup na obroke

Leanpay omogoča enostavne obročne nakupe preko spleta. Za obročno plačilo v košarici izberi Leanpay. Informativni izračun ne vključuje stroškov ocene tveganja.

Category:

Opis

9.2 kanalna Yamaha RX-A 2080 in francoski “Best buy” Dolby Atmos komplet zvočnikov

Nekaj za izbrance, ki znajo uživati v vrhunskem ambientu dobrega zvoka in slike. Za zvočno kuliso na najvišji ravni pri ogledu filmov ali poslušanju glasbe, poskrbi nagrajen 7.2.2 Dolby Atmos sistem zvočnikov premium francoske znamke Elipson, medtem ko za “dihanje” poskrbi odličen Yamaha RX-A2080 AV receiver z umetno inteligenco procesiranja zvoka.

Za lažjo implementacijo v vaš prostor, lahko izbirate med belo, črno ali oreh barvo zvočnih omaric. Prenesite si test Dolby Atmos sistema iz revije Hi-Fi Cinema Choice:
HCC_280-Elipson Prestige Facet

Uravnotežen 7.2.2 hišni kino set sestoji iz sledečih komponent:

 • YAMAHA RX-A 2080 – kos
 • ELIPSON Prestige Facet 14F – par
 • ELIPSON Prestige Facet 14C – kos
 • ELIPSON Prestige Facet 7SR – 2 par
 • ELIPSON Prestige Facet SUB10 – 2 kos
 • ELIPSON Prestige Facet 6 ATM – 1 par

V nadaljevanju se nahaja slikovni opis hišnega kina. Za več tehničnih informacij lahko enostavno kliknete na sliko posamezne komponente.

AV OJAČEVALNIK/SPREJEMNIK

yamaha rx-a2080

YAMAHA aventage RXA 2080, 9.2, AV mrežni ojačevalnik

220W po kanalu močan AV ojačevalnik iz prestižne serije Aventage s kompletno mrežno povezljivostjo in umetno inteligenco DSP. Povežite ga v lokalno mrežo preko WiFi in bral vam bo avdio datoteke iz hišnega strežnika, internetni radio ali predvajal zvok filma v Dolby Atmos ter DTS-X standardu.

3D umeritveni sistem YPAO vam bo zvok prilagodil prostoru in ozvočenju s tem, da bo upošteval tudi kot zvoka Dolby Atmos zvočnikov.

Integriran več sobni sistem MUSICAST s podporo do 9 dodatnih prostorov BREZŽIČNO in nadzorom preko telefona ali tablice (možno spremljati vse prostore hkrati preko enega zaslona).

ELIPSON Prestige Facet 14F – prednja zvočnika (1 par)

Samostoječi zvočnik za ljubitelje dobrega zvoka in sodobnega designa

Prestige Facet 14F se ponaša z dvema 17 cm bas enotama, mehkim svilenim visokotoncem in težo preko 20kg na kos. V tem cenovnem razredu konkurenca udarja v bistveno nižjih težnostnih kategorijah. Za enostavno pozicioniranje v prostoru skrbi prednja bas reflex odprtina.

Zvočnik je odgovor francoskega Elipson na razred zvočnikov, kjer se konča dober in začne avdiofilski zvok.

Izkoristek zvočnika je kar 92dB, dimenzije s podložno bazo v mm (V x Š x G): 1011 x 238 x 351, teža (kos): 20.5kg

Vrhunski platinasti terminali

Omogočajo optimalen priklop zvočnikov. Predlagamo banana priključke znamke Norstone.

Nagrajeni zvočniki

Najprestižnejše avdio organizacije so seveda nagradile te vrhunske zvočnike. Prepričal jih je visok izkoristek, velika transparenca, ogromno detjalov in seveda poln bas že pri sobni jakosti zvoka.

Preberite test iz revije HiFi Choice o glavnih zvočnikih tega sistema:
HFC_437_Elipson_PF14F

Elipson Prestige Facet Dolby Atmos set: Absolutni BEST BUY zvočniki

Tako so zapisali v priznani angleški reviji Home Cinema Choice. Če se malo pošalimo, so angleži napisali nekaj lepega in pohvalnega o francozih, kar pač ni kar tako. Prenesite strokovno recenzijo: HCC_280-Elipson PF test

Testiran sistem je sicer 7.2.4 saj dodaja še dodaten par Dolby Atmos zvočnikov. No, mi smo ga malo zmanjšali in prilagodili slovenskim razmeram.

ELIPSON Prestige Facet 6ATM – Dolby Atmos zvočnika (1 par)

Elipson Prestige Facet 6atm

Elipson Prestige Facet 6ATM je certificiran Dolby Atmos zvočnik

Dolby Atmos zvočnik se enostavno postavi na glavni zvočnik. 6ATM se popolnoma prilega prednjima zvočnikoma v tem sistemu in kreira atmosfero, ki si jo je zamislil režiser filma.

Dimenzije (V x Š x G):160 x 207 x 316 mm , 2 – sistemski dolby Atmos zvočnik. S tem zvočnikov niso potrebni posegi v prostor za dosego novodobnih zvočnih standardov.

ELIPSON Prestige Facet 14C – centralni zvočnik (1 kos)

Elipson Prestige Facet 14C je centralni zvočnik z dvema 17 cm glavnima bas/srednjetonskima enotama

Masiven in transparenten centralni zvok je pomemben za filmski dialog ali dober športni komentar. Popolna tonska usklajenost z glavnimi zvočniki.

Dimenzije (V x Š x G): 265 x 600 x 250 mm in teža (kos): 15,0 kg. Velika širina pomeni, da ga boste lahko postavili pod večji televizor ali pod projekcijsko platno.

ELIPSON Prestige Facet 7SR – prostorski dipolni zvočniki (2 par)

elipson prestige-facet-7sr

Elipson Prestige Facet 7SR

Zvočnik za sodobne formate kot sta Dolby Atmos in DTS-X. Narejen za sourround oziroma prostorske kanale. V tem sistemu smo jim namenili vlogo surround in surround back zvočnikov. Lahko pa se sistem konfigurira tudi drugače, če jih zadaj pozicionirate dovolj visoko.  V takem primeru lahko namesto surround-back, igrajo vlogo zadnjih visokih (Atmos) zvočnikov.

Mere posameznega zvočnika so (VxŠxG) 220 x 380 x 170 mm – Z njimi boste popolnoma obkroženi z zvokom, obesite jih na zadnjo in stransko steno za optimalen izkoristek.

Aktivna Subwooferja (2 kos)

ELIPSON Prestige Facet SUB 10

Elipson Prestige Facet SUB10 je aktivni nizkotonec, ki v vaše stanovanje prinaša subsonične frekvence do 27Hz. Ponuja kar 250W RMS in ima 300W robusten napajalnik

Nizkotonec ali “subwoofer” ni v sistemu zgolj zato, da ojača bas ozvočenja. Poglavitna naloga je predvajanje LFE zapisa (nizkofekvenčni ton), ki se nahaja v vseh filmih kot zapis 0.1. Posledično hišni kino ni popoln brez tega aktivnega basa, saj se ta zapis zlije v klasične prednje zvočnike, ki niso narejeni za reprodukcijo subsoničnih frekvenc na referenčni jakosti.

Tale sistem ima kar dva, za še boljšo razporeditev basa po prostoru ter pravo doživetje večkanalne zabave.

Postavitev aktivnega nizkotonca

V načelu je lahko kjerkoli v prostoru, saj bo predvajal frekvence pod 80Hz, ki jih težko lociramo. V osnovi velja, da mu boste dodatno ojačali zvok, če bo stal ob steni (za približno +3dB) ali v kotu (+6 dB).

NAŠE PRIPOROČILO ZA 100% IZKORISTEK OPREME (doplačilo)

KABLI IN KONEKTORJI

Zvočniški kabli, zvočniški konektorji, HDMI in optični kabli

Za optimalen zvok hišnega kina svetujemo dobre konekcije. Za primer, Norstone CL400 zvočniški kabel, Norstone Arran trojno oklopljen kabel za aktivni subwoofer, HDMI kabel verzije 2.0 s hdcp 2.2 podporo in dober optični kabel – za popoln užitek v novem sistemu.

ŽELITE PONUDBO SETA S KABLI PO MERI?

Na email naslov nam prosimo podajte okvirne dolžine kablov za zvočnike in dodajte vašo telefonsko številko:

podpora@av-planet.si

V najkrajšem možnem času vas kontaktiramo in skupaj bomo definirali sistem po meri vaših želja.

RAZMIŠJATE TUDI O NAKUPU TV ALI PROJEKTORJA? NEKAJ NAŠIH PREDLOGOV:

ŽELITE NASVET • IMATE VPRAŠANJE?

AV PLANET avdio video specialisti

e-pošta: info@av-planet.si

telefon: 051 436 500

url: www.av-planet.si

Hi Fi •  Hišni kino • TV • Projekcije • Trgovina • Showroom • Projektiranje in izvedba

Potrebujete še več tehničnih informacij o Yamaha RX-A 2080 in Elipson zvočnikih? Obiščite uradni strani proizvajalca Elipson in  Yamaha Avdio Visual

Showroom
Prikaz sistemov vršimo v nizkoenergetskem objektu s pametnim upravljanjem in integriranim avdio video sistemom. Našim potencialnim kupcem iz prve roke lahko prikažemo spoj sodobne tehnologije in praktičnega bivalnega okolja.

Prilagajanje
Zvok in slika morata biti prilagojena ambientu, tako po kakovosti reprodukcije kot dizajnersko. Časi, ko smo ambient prilagajali avdio video opremi, so preteklost oz. domena tistih, ki si doma zgradijo ti. “Man Cave”.

Prikaz v realnih razmerah
Brez zavajanja! Zvok boste lahko poslušali v realnem okolju in ne v tapecirani oz. akustično tretirani majhni poslušalnici, kjer vsaka oprema zveni dobro.

AV Showroom delovni čas

Demonstracije v showroomu potekajo samo po predhodnem dogovoru.

Rezervacija termina

Vljudno vas naprošamo, da za rezervacijo termina pokličete ali nam pišete.

Kontakt:

T.: 051 436 500

E.: podpora@av-planet.si

Gre za individualno svetovanje in prikaz, po meri posameznega kupca.

Vljudno vabljeni!

Ekipa AV PLANET

Naš naslov: Jemčeva cesta 44B, 1236 Trzin

Obrazec za povpraševanje

ON-LINE strokovna nastavitev AV opreme

Brezplačna storitev za kupce avdio video opreme pri nas.

Zakaj bi se mučili z morjem nastavitev in opcij vaše nove komponente, če vam večino vsega lahko nastavimo v slabe pol ure. Ostane vam samo še najslajše, raziskovanje po vaših zbirki glasbe ali ogled dobrega filma.

Kako deluje?

Telefonsko vas vodimo skozi nastavitve naprav, saj poznamo prav vsa operacijska okolja, aplikacije in umeritvene sisteme, ki jih koristijo naprave v našem prodajnem asortimanu.

Ni boleče in traja med 15 in 30 minut.

Poleg tega vam povemo še kakšen trik za boljšo uporabniško izkušnjo, kot denimo:

 • kateri DSP program je najboljši glede na vsebino, ki jo gledate,
 • kako gledati TV in obenem poslušati internetni radio,
 • kako izboljšati zvok s minimalnim premikom vaših zvočnikov in nizkotonca,
 • kako upravljati sitem preko enega daljinca,
 • kako optimalno nastaviti večsobni sistem, itd.

Ste vedeli:

Če oprema ni optimalno nastavljena, bo delovala maksimalno na 2/3 zmogljivosti. Torej, slabo umerjen AV ojačevalnik, ki stane okroglih 1.000, bo igral slabše kot dobro umerjen in pravilno povezan model v razredu med 500 in 700 eur.

Opcija:

proti plačilu opremo kalibriramo tudi na domu in opravimo priučitev upravljanja.

Kontakt:

T.: 051 436 500

E.: podpora@av-planet.si

Preverite še…