YAMAHA RX-A2080 / ELIPSON 7.2.2 Dolby Atmos

4.949,00 

Dolby Atmos 7.2.2 set

Hišni kino sestavljen iz Yamaha RX-A 2080, 220W AV receiverjem iz prestižne serije Aventage in iz premijskega razreda zvočnikov Elipson. Bolje v tem cenovnem razredu enostavno ne gre!

Pred nakupom preverite dobavni rok in najugodnejšo ceno v hiši (povpraševanje)

Blagovna znamka:

Opis

9.2 kanalna Yamaha RX-A 2080 in francoski “Best buy” Dolby Atmos komplet zvočnikov

Nekaj za izbrance, ki znajo uživati v vrhunskem ambientu dobrega zvoka in slike. Za zvočno kuliso na najvišji ravni pri ogledu filmov ali poslušanju glasbe, poskrbi nagrajen 7.2.2 Dolby Atmos sistem zvočnikov premium francoske znamke Elipson, medtem ko za “dihanje” poskrbi odličen Yamaha RX-A2080 AV receiver z umetno inteligenco procesiranja zvoka.

Za lažjo implementacijo v vaš prostor, lahko izbirate med belo, črno ali oreh barvo zvočnih omaric. Prenesite si test Dolby Atmos sistema iz revije Hi-Fi Cinema Choice:
HCC_280-Elipson Prestige Facet

Uravnotežen 7.2.2 hišni kino set sestoji iz sledečih komponent:

  • YAMAHA RX-A 2080 – kos
  • ELIPSON Prestige Facet 14F – par
  • ELIPSON Prestige Facet 14C – kos
  • ELIPSON Prestige Facet 7SR – 2 par
  • ELIPSON Prestige Facet SUB10 – 2 kos
  • ELIPSON Prestige Facet 6 ATM – 1 par

V nadaljevanju se nahaja slikovni opis hišnega kina. Za več tehničnih informacij lahko enostavno kliknete na sliko posamezne komponente.

AV OJAČEVALNIK/SPREJEMNIK

yamaha rx-a2080

YAMAHA aventage RXA 2080, 9.2, AV mrežni ojačevalnik

220W po kanalu močan AV ojačevalnik iz prestižne serije Aventage s kompletno mrežno povezljivostjo in umetno inteligenco DSP. Povežite ga v lokalno mrežo preko WiFi in bral vam bo avdio datoteke iz hišnega strežnika, internetni radio ali predvajal zvok filma v Dolby Atmos ter DTS-X standardu.

3D umeritveni sistem YPAO vam bo zvok prilagodil prostoru in ozvočenju s tem, da bo upošteval tudi kot zvoka Dolby Atmos zvočnikov.

Integriran več sobni sistem MUSICAST s podporo do 9 dodatnih prostorov BREZŽIČNO in nadzorom preko telefona ali tablice (možno spremljati vse prostore hkrati preko enega zaslona).

ELIPSON Prestige Facet 14F – prednja zvočnika (1 par)

Samostoječi zvočnik za ljubitelje dobrega zvoka in sodobnega designa

Prestige Facet 14F se ponaša z dvema 17 cm bas enotama, mehkim svilenim visokotoncem in težo preko 20kg na kos. V tem cenovnem razredu konkurenca udarja v bistveno nižjih težnostnih kategorijah. Za enostavno pozicioniranje v prostoru skrbi prednja bas reflex odprtina.

Zvočnik je odgovor francoskega Elipson na razred zvočnikov, kjer se konča dober in začne avdiofilski zvok.

Izkoristek zvočnika je kar 92dB, dimenzije s podložno bazo v mm (V x Š x G): 1011 x 238 x 351, teža (kos): 20.5kg

Vrhunski platinasti terminali

Omogočajo optimalen priklop zvočnikov. Predlagamo banana priključke znamke Norstone.

Nagrajeni zvočniki

Najprestižnejše avdio organizacije so seveda nagradile te vrhunske zvočnike. Prepričal jih je visok izkoristek, velika transparenca, ogromno detjalov in seveda poln bas že pri sobni jakosti zvoka.

Preberite test iz revije HiFi Choice o glavnih zvočnikih tega sistema:
HFC_437_Elipson_PF14F

Elipson Prestige Facet Dolby Atmos set: Absolutni BEST BUY zvočniki

Tako so zapisali v priznani angleški reviji Home Cinema Choice. Če se malo pošalimo, so angleži napisali nekaj lepega in pohvalnega o francozih, kar pač ni kar tako. Prenesite strokovno recenzijo: HCC_280-Elipson PF test

Testiran sistem je sicer 7.2.4 saj dodaja še dodaten par Dolby Atmos zvočnikov. No, mi smo ga malo zmanjšali in prilagodili slovenskim razmeram.

ELIPSON Prestige Facet 6ATM – Dolby Atmos zvočnika (1 par)

Elipson Prestige Facet 6atm

Elipson Prestige Facet 6ATM je certificiran Dolby Atmos zvočnik

Dolby Atmos zvočnik se enostavno postavi na glavni zvočnik. 6ATM se popolnoma prilega prednjima zvočnikoma v tem sistemu in kreira atmosfero, ki si jo je zamislil režiser filma.

Dimenzije (V x Š x G):160 x 207 x 316 mm , 2 – sistemski dolby Atmos zvočnik. S tem zvočnikov niso potrebni posegi v prostor za dosego novodobnih zvočnih standardov.

ELIPSON Prestige Facet 14C – centralni zvočnik (1 kos)

Elipson Prestige Facet 14C je centralni zvočnik z dvema 17 cm glavnima bas/srednjetonskima enotama

Masiven in transparenten centralni zvok je pomemben za filmski dialog ali dober športni komentar. Popolna tonska usklajenost z glavnimi zvočniki.

Dimenzije (V x Š x G): 265 x 600 x 250 mm in teža (kos): 15,0 kg. Velika širina pomeni, da ga boste lahko postavili pod večji televizor ali pod projekcijsko platno.

ELIPSON Prestige Facet 7SR – prostorski dipolni zvočniki (2 par)

elipson prestige-facet-7sr

Elipson Prestige Facet 7SR

Zvočnik za sodobne formate kot sta Dolby Atmos in DTS-X. Narejen za sourround oziroma prostorske kanale. V tem sistemu smo jim namenili vlogo surround in surround back zvočnikov. Lahko pa se sistem konfigurira tudi drugače, če jih zadaj pozicionirate dovolj visoko.  V takem primeru lahko namesto surround-back, igrajo vlogo zadnjih visokih (Atmos) zvočnikov.

Mere posameznega zvočnika so (VxŠxG) 220 x 380 x 170 mm – Z njimi boste popolnoma obkroženi z zvokom, obesite jih na zadnjo in stransko steno za optimalen izkoristek.

Aktivna Subwooferja (2 kos)

ELIPSON Prestige Facet SUB 10

Elipson Prestige Facet SUB10 je aktivni nizkotonec, ki v vaše stanovanje prinaša subsonične frekvence do 27Hz. Ponuja kar 250W RMS in ima 300W robusten napajalnik

Nizkotonec ali “subwoofer” ni v sistemu zgolj zato, da ojača bas ozvočenja. Poglavitna naloga je predvajanje LFE zapisa (nizkofekvenčni ton), ki se nahaja v vseh filmih kot zapis 0.1. Posledično hišni kino ni popoln brez tega aktivnega basa, saj se ta zapis zlije v klasične prednje zvočnike, ki niso narejeni za reprodukcijo subsoničnih frekvenc na referenčni jakosti.

Tale sistem ima kar dva, za še boljšo razporeditev basa po prostoru ter pravo doživetje večkanalne zabave.

Postavitev aktivnega nizkotonca

V načelu je lahko kjerkoli v prostoru, saj bo predvajal frekvence pod 80Hz, ki jih težko lociramo. V osnovi velja, da mu boste dodatno ojačali zvok, če bo stal ob steni (za približno +3dB) ali v kotu (+6 dB).

NAŠE PRIPOROČILO ZA 100% IZKORISTEK OPREME (doplačilo)

KABLI IN KONEKTORJI

Zvočniški kabli, zvočniški konektorji, HDMI in optični kabli

Za optimalen zvok hišnega kina svetujemo dobre konekcije. Za primer, Norstone CL400 zvočniški kabel, Norstone Arran trojno oklopljen kabel za aktivni subwoofer, HDMI kabel verzije 2.0 s hdcp 2.2 podporo in dober optični kabel – za popoln užitek v novem sistemu.

ŽELITE PONUDBO SETA S KABLI PO MERI?

Na email naslov nam prosimo podajte okvirne dolžine kablov za zvočnike in dodajte vašo telefonsko številko:

podpora@av-planet.si

V najkrajšem možnem času vas kontaktiramo in skupaj bomo definirali sistem po meri vaših želja.

RAZMIŠJATE TUDI O NAKUPU TV ALI PROJEKTORJA? NEKAJ NAŠIH PREDLOGOV:

lg oled65c8

LG OLED65C8

LG OLED65C8 164cm, 4K-HDR, OLED, pametni TV s tehnologijo slike na steklu Najbolj popolna ...

LG OLED65C8

164cm, 4K-HDR, OLED, pametni TV s tehnologijo slike na steklu. Najbolj popolna tehnologija slike na trgu s popolnimi barvami in globokimi črninami in najzmogljivejšim procesorjem na trgu.

Akcija!
Epson EH-LS100
13 %

EPSON EH-LS100

Epson EH-LS100 Laserski projektor polne visoke ločljivosti za domači kino z zelo kratko ...
2.999,00  2.599,00 

Epson EH-LS100

Laserski projektor polne visoke ločljivosti za domači kino z zelo kratko projekcijsko razdaljo (UST) in tehnologijo 3LCD projicira sliko do velikosti 130 palcev (330 cm). Naredite čez 2 metrsko sliko iz pol metrske razdalje!

lg oled77c8

LG OLED77C8

LG OLED77C8 195cm, 4K-HDR, OLED, pametni TV s tehnologijo slike na steklu Najbolj popolna ...

LG OLED77C8

195cm, 4K-HDR, OLED, pametni TV s tehnologijo slike na steklu. Najbolj popolna tehnologija slike na trgu s popolnimi barvami in globokimi črninami ter najzmogljivejšim procesorjem na trgu.

Akcija!
Epson eh-tw7400
12 %

EPSON EH-TW7400

EPSON EH-TW7400 Kontrastno razmerje 200000:1, tehnologija za izboljšanje ločljivosti 4K, ...
2.032,00  1.790,00 

EPSON EH-TW7400

Kontrastno razmerje 200.000:1, tehnologija za izboljšanje ločljivosti 4K, 3LCD tehnologija, FullHD ločljivost ter podpora za UHD BD in HDR. S pravo izbiro projekcijskega platna lahko uživate v pravem anamorfnem formatu slike z razmerjem 2.35:1, v katerem so posneti hollywoodski spektakli, saj ima projektor motorizirano optiko z 10 spominskimi mesti.

ŽELITE NASVET • IMATE VPRAŠANJE?

AV PLANET avdio video specialisti

e-pošta: info@av-planet.si

telefon: 051 436 500

url: www.av-planet.si

Hi Fi •  Hišni kino • TV • Projekcije • Trgovina • Showroom • Projektiranje in izvedba

Potrebujete še več tehničnih informacij o Yamaha RX-A 2080 in Elipson zvočnikih? Obiščite uradni strani proizvajalca Elipson in  Yamaha Avdio Visual

Povpraševanje

Morda vas zanima tudi …