Vsebina

1. SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine AV-PLANET.SI so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

S spletno trgovino AV-Planet.si upravlja:

AV-PLANET avdio video trgovina, Matej Glivar s.p., Jemčeva cesta 44-B, 1236 Trzin, Slovenija

2. CENE IZDELKOV

Naročanje v spletni trgovini AV-Planet.si poteka v slovenskem jeziku preko spleta, elektronske pošte ali po telefonu.

Vse izdelke s prikazano ceno lahko naročite preko vmesnika za nakup (košarica-zaključi nakup), na podlagi katerega dobite po elektronski pošti uraden predračun. Obenem se morate strinjati z našimi pogoji poslovanja. Zgolj poizvedbe o izdelkih preko tipke povpraševanje za nakup niso zavezujoče. Isto velja za izdelke brez cen, kjer lahko na podlagi tipke povpraševanje zahtevate informacijo o ceni ali konkreten predračun.

Objavljene cene veljajo za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila po prejetem predračunu oz. pisno potrjene ponudbe.

Cena naročenih izdelkov, poslanih po pošti oz. preko paketnih distributerjev, se lahko poveča za vrednost, ki jo za to storitev zaračuna pošta oz. paketni distributer.

Vse cene so v EUR in vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Objavljene cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Veljavnost konkretnega predračuna, v primeru povpraševanja pa je navedena na samem predračunu.

Kljub želji, da bi zagotovili točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena ali dobava artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

 Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec v sistemu potrdi naročilo preko tipke “zaključi nakup” ali v primeru povpraševanja plača prejet predračun (delno ali v celoti – odvisno od pogojev navedenih na predračunu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

3. VARNOST

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Naši postopki za varstvo podatkov, so v skladu s predpisi Republike Slovenije o varstvu podatkov.

 • Kupec se strinja, da prodajalec lahko obdeluje, hrani in uporablja podatke o strankah, ki jih prejme v zvezi s poslom, razen takih, ki so zaupne narave.
 • Prodajalec uporablja strankin E-poštni naslov samo za informiranje kupca glede posla ali (če se kupec s tem strinja) za obveščanje o novostih, akcijah in podobno.
 • Prodajalec ne bo posredoval osebnih podatkov o strankah tretjim osebam. Izjemoma to sme storiti bodisi na željo kupca ali, če to posel zahteva (n. pr. reševanje reklamaci)j. V takih primerih se obseg prenesenih podatkov omeji na najnižjo potrebno raven.
 • Stranka mora biti obveščena in imeti možnost, da popravi, blokira in izbriše svoje osebne podatke iz evidence prodajalca, razen v primeru, ko jih prodajalec potrebuje iz davčnih razlogov oz. upravičenih zahtev državnih organov.

Podrobnosti o varovanju osebnih podatkov

4. AVTORSKE PRAVICE

Vsi opisi izdelkov in druge tekstovne vsebine so last njihovih avtorjev in se jih brez dovoljenja ne sme razmnoževati.

5. DOSTAVA IN PREVZEM BLAGA

Dobavljivost izdelkov

Podatke o dobavljivosti izdelkov in druge podatke v zvezi z vašim naročilom vam sporočimo po elektronski pošti ali telefonu, potem ko prejmemo vaše naročilo ali povpraševanje. V kolikor naročenega izdelka trenutno ni na zalogi, vas bomo o predvidenem datumu dobave obvestili v najkrajšem možnem času. Ob morebitni nedobavljivosti naročenega izdelka vas bomo obvestili o spremembi ter vam omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega izdelka ali kakšno drugo dogovorjeno možnost.

Zaradi pomanjkanja polprevodnih čipov na trgu, je industrija zabavne elektronike izjemno prizadeta. Dobavni roki so posledično daljši, dobavitelji lahko prenehajo izdelovati določene programe izdelkov, itd. Prosimo za razumevanje in predhodno preverbo dobave. Trudimo se po najboljših močeh, da ugodimo našim strankam. Pri nakupih kjer ni možno izdobaviti izdelka ali alternative s katero se kupec strinja, povrnemo kupnino v celoti.

Možnosti prevzema oz. dostave blaga

1. Osebni prevzem na sedežu podjetja

V kolikor se v postopku naročila odločite za osebni prevzem, vas bo blago čakalo na sedežu podjetja AV-Planet, Matej Glivar s.p. Blago boste lahko prevzeli na podlagi predhodnega dogovora po elektronski pošti ali telefonu.

2. Pošiljanje po pošti na naslov kupca

Naš pogodbeni partner za poštno in paketno distribucijo v primeru pošiljanja blaga iz našega skladišča je Pošta Slovenije d.d.
V primeru pošiljanja po pošti se lahko zgodi, da boste račun prejeli ločeno od naročila, predvsem to velja za primere, ko se blago odpošlje direktno iz distribucijskega skladišča.
V kolikor ste se odločili za dostavo po pošti, se lahko znesek nakupa poveča za vrednost stroškov pakiranja in pošiljanja (odvisno od izdelka, vrednosti nakupa, načina plačila, itd.). Standardni strošek pošiljanja znaša 4,88 EUR z vključenim ddv.

6. VRAČILO BLAGA

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), brez navedbe razloga vrnete.

V kolikor se odločite odstopiti od pogodbe, imate pravico, da nas v 14 dneh po e-pošti obvestite, da odstopate od pogodbe. Naša služba za pomoč uporabnikom vas bo po prejemu e-pošte kontaktirala in obvestila o poteku postopka. V primeru odstopa od pogodbe stroške dostave blaga krije kupec.
Med spletni nakup se šteje zgolj nakup skozi proces nakupa v naši spletni trgovini. Vsi dogovori oz. nakupi preko ločenih predračunov ali fizični nakupi opravljeni na našem prodajnem mestu (avdio video showroom-u), niso predmet vračila blaga.

Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini in ga poslati prodajalcu na svoje stroške. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Pred uporabo izdelkov/blaga, preverite njihovo ustreznost! Vračilo že uporabljenih izdelkov ni možno!

Pravica do odstopa od pogodbe velja samo za pregled blaga, kot bi to storili v trgovini. To ni pravica do 14-dnevne brezplačne uporabe izdelka!

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v naslednjih primerih:

– pri pogodbah, katerih predmet so blago ali storitve, katerih vrednost je odvisna od dogajanj na finančnih trgih, na katere podjetje nima nobenega vpliva;

– pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo;

– pri pogodbah o dobavi računalniške opreme ali računalniških programov, če je kupec odprl varnostni pečat.

Postopek vračila kupnine

Podjetje AV Planet, Matej Glivar s.p. kupcu, ki odstopi od pogodbe in vrne izdelek, povrne v prejeto kupnino. Kupnina se mu nakaže na račun najkasneje v roku štirinajstih (14) dni po vračilu izdelka in pravilno izpolnjenem obrazcu za odstop od pogodbe.

Pridržujemo si pravico znižati vračilo kupnine v primeru obrabe, nepopolnega vračila ali poškodb izdelka.

Obrazec za odstop od pogodbe v pdf dokumentu: odstop_pogodba_obrazec

7. GARANCIJA

Vsi izdelki v prodaji imajo garancijo uvoznika oziroma proizvajalca ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele v Sloveniji.

Za uveljavljanje garancije in servisno vzdrževanje se lahko obrnete direktno na nas ali na pooblaščenega serviserja. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji, navedeni na garancijskem listu, ki mora biti priložen vsakemu izdelku, ali je vsebovan na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi kopije računa.

Garancija praviloma ne velja za: potrošni material, baterije, Ni-Cd in NiMH baterije in akumulatorje, žarnice, diskete, optične medije, video in avdio kasete, varovalke, elektronske komponente, ipd.

Garancija ne velja za avdio in video posnetke ter računalniške programe, če je potrošnik odprl varnostni pečat. Za odprtje varnostnega pečata se šteje pretrganje ovojne folije ali razkritje serijske številke.Podatek o garanciji je naveden tudi na strani posameznega artikla. Če tega podatka ni, artikel nima garancije ali pa podatek trenutno ni znan. V tem primeru nas kupec lahko kontaktira, da mu sporočimo aktualne podatke.

8. REKLAMACIJA

Kupec lahko blago reklamira, če le to nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

Reklamacije sprejemamo po elektronski pošti na podpora@av-planet.si ali direktno preko pooblaščenega servisa. Za informacije kateri servis pokriva specifično znamko nas lahko kontaktirate.

Pooblaščeni avdio video servisi:

FARADAY d.o.o.
Šorlijeva 3
4000 Kranj
Poslovna enota servisa za dostavo okvarjenega blaga:
Šuceva 17, 4000 Kranj
tel.: 041 648 916
email: info@faraday.si

GABER AVDIO VIDEO SERVIS, Peter Kastelic s.p.
Partizanska cesta 8
1290 Grosuplje
tel.: 041 774 274
email: servis.gaber@masicom.net

PRO ELEKTORNIKA d.o.o.
BTC, Hala 3
1000 Ljubljana
tel.: 01 5411924
email: servis@proelektronika.si

BIROTEHNA d.o.o. (Epson)
Litijska cesta 259
1261 Ljubljana-Dobrunje
tel.: 01 585 37 77
email: info@birotehna.si

3 A SERVIS, TRGOVINA, SVETOVANJE d.o.o. (Sony)
Zaloška cesta 161
1000 Ljubljana
tel.: 01 5461000
email: info@3a.si

Servis za avdio opremo izven garancije:

AUDIO S d.o.o.
Krivec 5
1000 Ljubljana
tel.: 041 882 997

Servis za video opremo izven garancije:

FARADAY d.o.o.
Šorlijeva 3
4000 Kranj
Poslovna enota servisa za dostavo okvarjenega blaga:
Šuceva 17, 4000 Kranj
tel.: 041 648 916

9. ODVEZA ODGOVORNOSTI

Vse cene in roki dobave so veljavni šele, ko so potrjene s strani osebja podjetja AV-PLANET avdio video trgovina, Matej Glivar s.p.

Glede na vaše povpraševanje vam posredujemo podatke o stanju dobave in sicer:

 • Blago se nahaja v našem skladišču ali salonu – na voljo za prevzem takoj oz. v 2-7 delovnih dneh od prejema plačila
 • Blago se nahaja v skladišču pri našem dobavitelju/distributerju – na voljo za prevzem v dveh do sedmih delovnih dneh od prejetja plačila
 • Blago po naročilu – dobava po dogovoru, odvisno od znamke in vrste produkta. V primeru specifičnih naročil zahtevamo 20 – 30% avans, ostali dogovori so možni.

Pridržujemo si pravico prekiniti pogodbo in dobavo določenega izdelka za katerega v fazi naročila ugotovimo, da ni več dobavljiv oz. so ga prenehali izdelovati. V tem primeru kupcu povrnemo celotno kupnino ali ponudimo alternativen izdelek s podobnimi lastnostmi.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

 Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

 Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

10. PLAČILNI POGOJI

Načini plačila

1. Plačilo po predračunu

Bančno nakazilo na naš TRR po predračunu, ki vam ga pošlje po e-pošti sistem spletne trgovine po tem, ko ste opravili in potrdili nakup.

Druga možnost je nakazilo po predračunu pripravljenem za kupca na podlagi povpraševanja po meri (npr. v primeru izdelka brez cene, izdelek ni na voljo v spletni trgovini, gre za posebno prilagojen izdelek oz. set, kupec želi ločen predračun,…).

Nakazilo izvedete s spletnim bančništvom ali predračun plačate na bančnem ali poštnem okencu po položnici. To je obenem najugodnejši in najvarnejši način plačevanja, ki ga omogočamo našim končnim in tudi poslovnim kupcem.
Ko plačilo predračuna prispe na naš račun, steče postopek dobave v dogovorjenem roku.

Račun lahko prejmete ločeno od paketa, po navadni ali elektronski pošti.

Ta načinu plačila za večino izdelkov omogoča dodaten popust, ki se obračuna v fazi potrditve nakupa. Dostava pri nakupih nad 150 EUR je brezplačna (Slovenija).

2. PayPal

Varno spletno plačevanje preko sistema paypal je enostavno in hitro. Onemogoča zlorabo vaše kreditne kartice in/ali osebnih podatkov. Paypal plačevanje je omogočeno tako fizičnim osebam kot tudi pravnim subjektom.

Več: Paypal

3. Plačilo po povzetju

Omogočamo samo za določene izdelke v naši spletni trgovini. Kupec plača blago dostavljalcu v gotovini ali s kartico, če dostava na njegovem področju ta način plačila omogoča. Pri določenih izdelkih zahtevamo do 20% avansa pri tovrstnem naročilu. 

Naš logistični partner je Pošta Slovenije.

4. Plačilo v gotovini

Omogočamo kupcem, ki se odločijo za nakup ob obisku našega avdio video salona in želijo kupiti na primer izdelek iz zaloge ali razstavni eksponat. V tem primeru se izda gotovinski račun na licu mesta.

5. Plačilo s kartico

Omogočamo plačilo s sledečimi karticami za kupce, ki se odločijo za nakup ob obisku našega avdio video salona:
Mastercard, VISA, BA, Karanta, Maestro, DINERS CLUB;
Uporabljamo zanesljivo kartično poslovanje preko POS terminala Bankart;

Omogočamo plačilo s sledečimi karticami za spletne nakupe:
Mastercard, VISA, Maestro, American Express;
Kartični promet poteka preko portala Stripe, ki uporablja dovršeno strojno učenje za zagotavljanje neprekosljive zaščite spletnih nakupov naših kupcev.

V primeru plačila s kartico nam ne plačate dodatne provizije!

6. Nakup na obroke preko Leanpay (do 48 obrokov)

Leanpay je ugodna storitev, ki omogoča obročni nakup s hitro odobritvijo kar po spletu.
Omogočamo Leanpay financiranje pod naslednjimi pogoji:

 • od 200 EUR do največ 5.000 EUR;
 • v 6, 12, 18, 24, 36 ali 48 obrokih.

Kaj potrebujem, da bi lahko uporabljal storitve Leanpay?

 • Biti moram polnoleten slovenski državljan s stalnim prebivališčem v Sloveniji;
 • Potrebujem pozitivno kreditno oceano;
 • Potrebujem veljavno kartico, ki omogoča plačila na spletu.
 • Preverite svoj LIMIT

Preberite splošne pogoje uporabe Leanpay tukaj.

7. Nakup na obroke (do 24 obrokov)

Lastnikom DINERS CLUB kartic nudimo obročni nakup izdelkov. Ob nakupu kupec lahko na prodajnem mestu AV-PLANET izbere možnost od 2 do 24 obrokov.
Višina nakupa je omejena z razpoložljivim limitom porabe na vaši kartici!

Pridobitev kartice: DINERS CLUB 

8. Operativni najem opreme (samo pravne osebe)

ZA VSE OBLIKE PRAVNIH OSEB (d.o.o., d.n.o., k.d., s.p., d.d., zavodi, šole, javne ustanove) nudimo možnost operativnega najema opreme z odplačilom 12 – 60 mesecev.

Glavne značilnosti tovrstnega financiranja:

 • Za vrednosti od 500€ neto naprej
 • Možnost odplačila od 12 – 60 mesecev
 • Brez pologa* in plačila DDV vnaprej,
 • Brez stroškov odobritve do vrednosti 5.000€ neto, nad to vrednostjo, stroški odobritve 75€ + ddv ne glede na znesek
 • Mesečna anuiteta se ne spreminja in je vedno enaka
 • Odločitev o odkupu, zamenjavi, vračilu šele po koncu obdobja
 • Financiranje uredimo še isti dan, odobritev traja do 2 uri za zneske do 25.000 EUR
 • Vse na enem mestu, brez dodatnih poti
 • Potrebujete le podatke o podjetju

11. POGOJI IN SPLOŠNE DOLOČBE IN INFORMACIJE O REGISTRACIJI

Registracija

Za potrebe poslovanja AV-PLANET avdio video trgovina, Matej Glivar s.p. (v nadaljevanju: upravitelj) zbira naslednje podatke:

– ime in priimek,

– naslov in kraj bivanja,

– naslov elektronske pošte,

ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazec na spletnem mestu av-planet.si

Ob registraciji lahko uporabnik (po želji) pristane na prejemanje obvestil na navedeni elektronski naslov, vendar ne več kot pet obvestil mesečno. V obvestilih bodo registrirani uporabniki obveščeni o posebnih ugodnostih in akcijah, prejemali bodo promocijske kode za dodatne ugodnosti, predstavitve novih izdelkov in obvestila o aktualnih nagradnih igrah.

Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo.

Varovanje podatkov

Upravitelj spletne trgovine AV-Planet.si, AV-PLANET avdio video trgovina, Matej Glivar s.p., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB-1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

12. PRITOŽBE

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov

V primeru pritožb, sporov, težav, se kupec na ponudnika lahko obrne na elektronski naslov info@av-planet.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Na vse pritožbe se ponudnik odzove po elektronski pošti ali telefonsko v najkrajšem možnem času in v okviru zakonskih obvez glede na vrsto pritožbe.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.